HTML

gerloblog

igazából nem épül és inaktív...

Friss topikok

Linkblog

CyberLenin, CsonkaKurd, Kant or cannot?

1999.02.18. 10:59 bloggerlo

Továbbra is a Vízöntő havában, Zavadszky Andrea (Hongkong), Bencseky Bea (Basel), Reglődi Dóra (Pasarét, Bélatelep), Bartos Milán (Budapest) és sokan mások születésnapján. Ismerek egy csomó ma (február 18-án)született embert, de most hadd ne feszítsem ez irányba az agyamat, ami nem megy, azt ne erőltessük - mondta valaki az átkos ánti világ hérószai közül.

 Talán Lenin volt az (már nem emlékszem), akinek e mondás a leginkább tulajdonítva van. (Mindazok, akiket érdekel a cyberleninizmus, s angolul is olvasnak, bízvást klikkeljenek ide, vagy a képre.)


Abdullah Öcalan - terrorista? Meglehet! Veszélyes Európa és az egész Nyugat biztonságára nézve? Az!!! De egyszersmind olyan népvezér, mint volt egykor Spartacus, Robin Hood, Rózsa Sándor, Kossuth apánk, Garibaldi, vagy mint amilyen ma Cosma, a Zsil-völgyi bányász: igazi, működő idolja az övéinek. Aki ma az "aki kurd, velünk tart!" felszólítást komolyan veszi, annak szellemi tekintetét, nolens-volens, Abdullah Öcalanra kell vetne.

Messziről azt érzem, szolidáris vagyok a kurd nép felkelésével - nem azért, mert szeretem a vért, hanem azért, amiért emberek valaha forradalmakkal szimpatizáltak: az emberi méltóság és szabadság tiszteletét becsülöm és szeretem. A kurd nép nagyobb területen él és népesebb, mint a magyar valaha is. Jó 25 millió kurd íél a világon. Csonka Kurdisztán nem Kurdisztán? De hiszen még soha nem is volt Kurdisztán! Sem "csonka", sem "egész".

Nem tudom, nem teljesen felesleges-e ez az online napló (s lenne az még egy egyszemélyes analóg napló is, négyszázlapos csíkos, keményfedelű könyvben mondjuk), szóval, hogy ve-e értelme egyáltalán.

Lehetséges-e egyáltalán? Kant or cannot?

Hiszen mindarról, ami valóban fontos, szinte bizonyos, hogy úgysem írok le egy árva szót sem. Még úgy sem, hogy tudom: embertársaimnál hajlandóbb is és képesebb is volnék  a pillanatok ilyetén leírására. Most azonban legjobb lesz, Óh, figyelmedre érdemtelen soraimnak Nyájas Böngészője, ha pár rabosszabadi víkendház feliratára hívom fel figyelmedet:
Kíván-lak, Megisz-lak, Meglátta-lak, Eltúloz-lak, Elhagy-lak:

Old Firehand, Old Shatterhand, Winnetou!
Byron, Keats Shelley!
Prekapitalzmus, Kapitalizmus, Posztkapitalizmus!
Hip! Hip! Hurrá!

alias

Szólj hozzá!

Címkék: lenin kurdisztán abdullah öcalan kant cyberleninizmus rabosszabadi

A bejegyzés trackback címe:

https://gerlo.blog.hu/api/trackback/id/tr80454577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása