HTML

gerloblog

igazából nem épül és inaktív...

Friss topikok

Linkblog

agon, új folyam

2000.08.14. 13:53 bloggerlo

Alias Gerlo Online Naplója (AGON), új folyam, 2000 augusztus 14.

Ez az "új folyam", ami most pennám, akarom mondani keyboardom alól közzé tétetik (akarom-nemakarom mondani, webre bocsáttatik), fülemnek jól cseng. Pedig - képzavar? Hangzavar? Mi az, ami Téged, Ó, Nyájas Böngészõm, nagyobb mértékben zavar?

Mádl Ferenc, az új köztársasági elnök, akinek elsõ rajongói már a Kossuth téri beiktatási ünnepségen spontán "IMÁDLAK!" transzparensben törtek ki, egy picinyég korábban, vagyis akkortájt, amikor felkérték az indulatok-fölötti, nemzetbékéltetõi közjogi posztra, egyik elsõ nyilatkozatában elmondta, kis híján visszautasította a felkérést, éspedig két okból. Az egyik az volt: az államfõként nem folytathatná szívének oly kedves tudományos-oktatói tevékenységt. A másik ok - említette Mádl - az, hogy egészségügyi problémái vannak. Már nem emékszem egészen pontosan, azt-mondta-e, hogy látássérült és halláskárosult, vagy pedig azt: hallássérült és látáskárosult, de akár így, akár úgy, valószínûsíthetõen nem lesz olyan szemfüles elnök, mint elõdje volt.)

Szóval ez az "Új folyam" - hogy másodszor is így fogalmazva a fentebb már csaknem zátonyra futott bekezdésnek ismét nekirugaszkodjak -, ez az új folyam, amely most a billentyűzetem alól kikerül, akár azt a meglehetõsen tév' képzetet is felkeltheti, hogy nosza, akkor most megindul végre - végsõ soron az "ajkamról" - az általam legalábbis rég várt véghetetlen betű- vagy karakterfolyam, ahogyan az Gabriel Garcia Marquezzel történt. Ő egy interjújában elmesélte, hogy sokáig csak írt-irogatott, de amit írt, nem volt az igazi. S egyszer csak eljött egy nap, amikor mintha csak egy pezsgőspalack lett volna Gabriel Garcia Marquez: kirepült belőle a dugó, s attól kezdve áradt belőle a szó, a Száz év magány, és a többi. Vajon mi más is az irodalom, mirabile dictu, az írás, mint az író emberek azon törekvésének bármiféleképpeni megvalósulása, hogy írjanak, s e célból az úton tornyosuló avagy talán csak terpeszkedõ akadályokat elmozdítsák. Ami azonban az én új "folyamomat" illeti: mi van, ha nem indul meg? A választ, testvér, elfújta a szél... A kérdés fölötti szorongás azonban megmarad. Tanulságos, hogy még mindig nem mondtam többet a semminél. Ez valószínûleg azzal a zavarral függ össze, amelyre Lord Clockwork gondolhatott,  amikor emlékirataiban így emlékezett: "tudja, vizsga elõtt  általában azzal nyugtatgattam magamat: ugyan már, hiszen végtére is minden vizsga mondatokból, minden mondat szavakból s minden szó hangokból (ha írásbeli, akkor betűkből) áll: csak a megfelelõ sorrendet kell eltalálni". Persze, a szabad karakterek helyes sorrendjének megtalálása korántsem könnyű feladat! Ezért hát

Afganisztán, Pakisztán, Hátasztán:

Alias

Szólj hozzá!

Címkék: afganisztán mádl gabriel garcía márquez imádlak látáskárosult látássérült halláskárosult hallássérült lord clockwork

A bejegyzés trackback címe:

https://gerlo.blog.hu/api/trackback/id/tr12454881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása