HTML

gerloblog

igazából nem épül és inaktív...

Friss topikok

Linkblog

Bokros Lajos, a főgonosz - I-II-III. rész

2009.03.22. 18:03 bloggerlo

Sem Dávid Ibolya és az MDF, sem az önmagát mint a nemzet akadályát megszüntető Gyurcsány nem mérték fel, mit vállalnak, ha Bokros Lajost szerepbe hozzák. 

Mementónak álljon itt Kern András háromrészes leleplező riportja.... És hozzá egy rövid cikk az újvidéki Családi Kör című hetilapból. :)))

Előbb tehát a videó, a YouTube-ról, három részben, utána pedig a szöveg, amelyben, mint az most lelepleződött, hibásan írtam a tetkós-borostás gengszter, vladinko nevét ludmillának. :))

 

 

Egy országrontó népszerűsége

– Kern András remeklése Bokros Lajosról –

 

A Szonda Ipsos közvéleménykutató intézet hónapról hónapra közzéteszi a legjegyzettebb magyar politikusok népszerűségi ranglistáját. A sereghajtó – a nevéhez fűződő, a lakosság számára egyre nehezebben cipelhető "csomag" miatt – már jó ideje Bokros Lajos pénzügyminiszer. Ezért aztán igazi bombameglepetésként hatott, amikor az idén januárban közzétett népszerűségi – vagy népszerűtlenségi? – lista utolsó helyzettjének öt ponttal javult a megítélése. Akad, aki az okok mögött a magyar forint konvertibilissé nyilvánítását sejti, valószínűbbnek látszik azonban, hogy – bármilyen meglepő – Verebes István író és Kern András színész szilveszteri produkciója áll Bokros váratlan népszerűsödésének hátterében.

A szerzőpáros által írt "tényfeltáró riportot" a múlt hét végén közkívánatra megismételte a televízió. E valóságos remekmű, amely ragyogó paródiáját nyújtotta a különféle "leleplező dokumentumfilmeknek", az ördöggel cimboráló, országrontó, kútmérgező Bokrost tette meg bűnbaknak 1100 év szinte minden szenvedéséért, amelyben a magyarságnak része volt. Bokros Lajos volt az - tudtuk meg Ács Ferenc nyugdíjastól, a vörösingesek (vörös ingben nyilatkozó) egykori vezérétől, aki egyébként nemcsak a maga, hanem a Magyar Igazság és Élet Pártja nevében is beszélt, s aki bár noha sose látta, a nevét sem hallotta, részletesen idézte Geréb Ernő személyesen hozzá intézett szavait: Bokáékat nem ő, hanem Bokros Lajos árulta el. Az úgy volt – közölte az ősz Ács Ferenc –, hogy Molnár Ferenc A Pál utcai fiúkban tudatosan elferdítette el a tényeket; Bokros Lajos ugyanis lefizette őt. De Móricz Zsigmond tollát is Bokros vezette a Légy jó mindhalálig-ban. A cipőkrémet, amelyet Nyilas Misi kapott, mind egy szálig Bokros Lajos ette meg, mint ahogyan a reskontót is Bokros lopta ki a debreceni kisdiák zsebéből.  

A tényfeltáró riport – amelyben mind a kérdezőt és mind az összes riportalanyt Kern András játszotta – fényt derített rá: Bokros akkor is rosszat akar, ha néha esetleg úgy tűnne, jót cselekszik. A titkárnője példásul azt panaszolta fel, hogy hiába is próbálkozik főnökénél, "az csak megy haza a családjához, nem fogja meg soha, semmijét, nem kér tőle soha randevút"; a pénzügyminisztérium portása azt rója fel neki, hogy Bokros mentében-jöttében köszön neki ("mire köszön?"), az alatta lakó szerint "nem tartja be a kapitalista együttélés szabályait".

Ez a Bokros Lajos – tudhattuk meg a tényfeltáró riportból - az ördöggel cimborál. Egy katolkus pap elmondta, nemrég ördögűzéshez hívták: az albérlőbe, Bokros Lajosba szállt bele az ördög. Tömjénnel végül sikerült kiűznie, ám az albérlő és a Sátán "azóta is jóban vannak, az biztos". Meginterjúvolta a riporter II. Lajos királyt is, s végre kiderült az igazság: Szapolyai felmentő serege időben megérkezett, Thomory érseké csakúgy. A mohácsi vészt Bokros Lajos idézte elő azzal, hogy a sordöntő csata napján csapataival távol maradt: a Világbankkal tárgyalt, s ezzel végromlásba döntötte az országot.

A gonoszt az alvilág is jól ismeri. "Bokrost keresik? Mert én is!" - mondta a riporternek egy bárban egy magát Ali Babának nevező fickó, akinek, mint mondta, ez a Bokros nagy pénzzel tartozik, amióta átpasszolt neki egy ukrán csajt, a Ludmillát. Később magát Ludmillát is láthattuk – bár nem teljesen bizonyos, hogy Ali Baba ugyanerre a Ludmillára gondolt. Ez a Ludmilla ugyanis – Ludmilla Vladinko, akit a börtönben keresett fel a tévé mukatársa – tetovált karú, borostás férfi volt. A riporternek a börtönben mesélte el, hogy a hódmezővásárhelyi gyilkosságokat nem ő, hanem – kell-e mondani? - Bokros Lajos követte el. ő ártatlanul ül, amiért ha kiszabadul – esküszik –, megöli "a Bokrosat".

Amikor aztán a kacagtató riportfilm véget ért, s a stáblista mellett megjelent az igazi Bokros Lajos képe (előlről, oldalról és hátulról) –, a néző rokonszenvesebbnek látta a pénzügyminiszert, mint valaha. Nem is igen lehetett volna várni bármi mást. Akit ennyire és ennyien szidnak, az nem lehet ennyire népszerűtlen. Kivált akkor nem, ha az ember jóízűen nevetett saját ellenszenvén, s addig nem, ameddig még tart a nevetés emléke. Addig még egy pénzügyminiszter is felfelé kúszhat a népszerűségi listán. Egészen a következő adóemelésig.

Szólj hozzá!

Címkék: terrorista tolvaj gyilkos áruló bokros szatír maffiózó bokros lajos strici kern andrás orgazda cserbenhagyó kútmérgező vírusgazda

A bejegyzés trackback címe:

https://gerlo.blog.hu/api/trackback/id/tr701018481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása