HTML

gerloblog

igazából nem épül és inaktív...

Friss topikok

Linkblog

nulla dies sine linea

2010.06.20. 13:24 bloggerlo

Üdv a Nyájas Böngésznek,

elég vicces, hogy már megint ezzel a radikális címmel hozakodom elő. Több szerénységet,. egyszersmind több serénységet várnék el magamtól. Hm.

A lottón nem nyertem (volna, ha megjátszottam volna, überhaupt, a számaimat), a foci vébén meg éppen az a csapat, amelyet lelki szemeimmel már világbajnoknak láttam  (Kamerun), esett ki a 32 csapat küzül először. Közben pedig megjelent Barabási Albert-László legújabb könyve, amelyben arról értekezik, hogy a jövő bizony megjósolható, előre látható. (A könyvet ugyanaz a Kepes János fordította, aki Az utolsó zsidó Európában című darabot.)  Ezzel egyébként magam is egyetértek. Látni én is látom a jövőt - csak megvalósulni nem valósul meg, amit látok.

Ezviszont már ingoványos: mert nem mindegy, hogy látjuk, belátjuk, megjósoljuk, esetleg magunk formáljuk a jövőt. Más a prognózis, más a jóslás, más a prófécia.

Az vajon prófécia-e, ha azt jósolom, hogy a Zsigu nagy zongorista lesz? Elég ismerni a jelent, s tudjuk a jövőt?

Mindenesetre Koncz Zsuzsa, vagyis hogy továbbra is rohan az idő.

Szólj hozzá!

Címkék: jövő koncz zsuzsa idő zsiga írni kell

A bejegyzés trackback címe:

https://gerlo.blog.hu/api/trackback/id/tr492095508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása