HTML

gerloblog

igazából nem épül és inaktív...

Friss topikok

Linkblog

új folyam?

2011.01.24. 12:07 bloggerlo

ez most vajon hangzatos? Hogy most űj folyam indulna itt? Azt senki sem gondolhatja, hogy új gleccser támad hirtelen, s abból egyszer csak új vizek indulnak meg a  tenger felé, inkább az volna hihető (annak, aki hiszi), hogy úja tűz támad, és abból a szavak árja lángolva megindul. És nemcsak az eckermannizmusok árja, az egymáshoz képest mellékszálaké, hanem a fősodor!!! Eckermannizmusok is vannak, hiszen lehetségesek, de nem lesznek új folyam soha; az új folyamnak fősodornak kell lennie, amely mint az ár, magával sodor. Vagy sodrom én, igen, ígéretnek minimum ez dukál, meg is rettenek a szavaim súlyától. 

Szavaim homokszemek a költészet óceánjának gépezetében.

A folyam hordalékai csak? És akkor mi a víz? A mondatok már víz? Az írások már víz? Vagy az is mind csak hordalék? A tüzes gleccser, a Nagy Bumm előtti végtelen szingularitás még nem hordalék - de ha kilövik a rakétát, hordozórakéta viszi, a másik embert és a ruhát viselni és elviselni kell, nem lehetünk tűz.

De tűz csillog a szemünkben, tűz emészti a szívünket; örökké égő tűz, mely fellobban mértékre, és kialszik mértékre.

(Alles geben die Götter, die unendlichen,
Ihren Lieblingen ganz,
Alle Freuden, die unendlichen,
Alle Schmerzen, die unendlichen, ganz. )
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerlo.blog.hu/api/trackback/id/tr922609522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása