HTML

gerloblog

igazából nem épül és inaktív...

Friss topikok

Linkblog

Mit vetett le és mitt kapott a proletariátus?

1999.02.13. 13:05 bloggerlo

NO_FUNCTION!!! Tényleg ez a helyzet most, Budapest ostromáról Valentín napra virradóra: az elõbb a keyboardom megint elkezdett kacifántoskodni, mire a funkció (Fn) billentyû bemondta az unalmast. Fn billenytû asszem csak laptopokon van, s talan a num-nak vagy a num lock-nak felelhet meg. Ez most tönkrement, örülök, hogy élek. A Fn billentyû nélkül különben, úgy látom,  el lehet lenni, csak pl. bonyolultabb egy kuk@cot képezni. Majd meglátjuk, mi lesz, de az tuti, hogy ennek a laptopnak van valami fizikai feszültsége a klaviatúra körül, ezt a Toshiba szervizben nem hajlandók elismerni, pedig már vagy négyszer kellett kicserélni a keyboardot. És mindig ugyanúgy kezdõdik a tönkremenése a klavcsinak. Igaz, ez most egy kicsi gellert kapott: most én plusz kivertem egy fogát, vagyis key-jét, a Fn billentyût, amikor éppen rendbe akartam hozni.

(Mikor emelkedik fel már addig nemzetünk, hogy elmondhassuk: "a proletariátus végre levetette Copperfield Dávid-gúnyáját, s úri gellert kapott"?)

De tulképp nem ezt akartam mondani, hanem inkább azon lamentálni, tovább, tovább, ahogyan a vén diák ballag, hogy mi a túró módon is működhet egy online napló végül is.

Lamentáció helyett azonban egyelõre álljon itt egy részlet Sherlock Holmes naplójának bevezetésébõl (írta Alias P. Lekov):

Most bocsánatot kérek, nyugovóra térek.

Atya, Fiú, Unoka!
Pest, Lélek, Szellem!

Alias

2 komment

Címkék: uri geller david copperfield proletariátus úri geller sherlock holmes naplója

A bejegyzés trackback címe:

https://gerlo.blog.hu/api/trackback/id/tr20454782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloggerlo 2008.05.06. 03:54:21

Amikor annakidején, 1999-ben megállapítottam, hogy "a proletariátus úri gellert kapott", még nem sejtettem, hogy kilenc évvel később a televízióban maga Uri Geller hajlítja majd a proletariátus kanalát a nézetttség felé!

bloggerlo 2008.05.11. 14:41:49

És ehhez még hozzátehetem, hogy nemcsak úri gellert kapott a proletariátus, de igazából Copperfield Dávid gúnyáját sem vetette le - ugyanis a David Copperfield név a proletariátus számára mér nem Dickens hősét, hanem az illuzionistát jelenti elsősorban - és ki emlészkik már Kióra, Averinóra? Urira és Davidre többen.
süti beállítások módosítása