HTML

gerloblog

igazából nem épül és inaktív...

Friss topikok

Linkblog

Koncz Zsuzsa!!!

1999.01.14. 10:45 bloggerlo

A millenniumi ünnepségeken Placido Domingo Bánk Bánt alakít, fasort ültetnek, aranyforintot nyomnak; a Hősök terén kétezer fős kórus énekel majd az ezredfordulós szilveszter éjszakáján, nagyzenekarral,  stb, stb, jelentette be Nemeskürty István, a magyar millennium kormánybiztosa, és Hámori József kultuszmin. Nemeskürty azt mondta, lehet, hogy a magyar nyelvileg elszigetelt nép, de talán éppen ezáltal maradt meg.

A magyar millennium fő programpontja egyébként a korona körutazása lesz: a szentkoronát (vagyis annak a másolatát) minden megyeszékhelyen kiállítják! Ez egy köztársaságban, ahol ráadásul az elit európai integráció után liheg, elég barbár dolognak tűnik. Olyan, mintha a magyar katolikus egyház fehér lovat áldozna. A szent jobb körbevitele sem lenne jó: hiszen, ahogyan hvg-beli Véleményében gerlo anno megfogalmazta: gondolni kell a balkezesekre, baloldaiakra, ballábbal felkelőkre stb. is. Nemcsak a jobb számít, hanem a bal is és az elől is és a hátul is és a fent is és a lent is, nemcsak a Kelet és a Nyugat számít, de az Észak is és a Dél is, sőt, a Zenit is
és a Nadír is.

Új (általam legalábbis újonnan megfigyelt) magyar média-jelenség: nincs tévé, illetve rádióhíradó, hogy ne csengene több ember mobilja is. 

>
> >Konz Zsuzsa
>
> rohan az idö?

Természetesen erről van szó: rohan az idő. Néhány éve szokásommá vált, hogy naplóbejegyzéseimben, legyenek azok analógok vagy digitálisak, ha viszonylag hosszú szünet után újra beírok valamit, azt írom először: "Koncz Zsuzsa", ami körölbelül annyit tesz: "ejnye-bejnye Egókám, már megint milyen régóta nem írtál Kedves Naplódba!".

Szólj hozzá!

Címkék: koncz zsuzsa millennium rohan az idő koronaúsztatás

A bejegyzés trackback címe:

https://gerlo.blog.hu/api/trackback/id/tr27454545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása